2014/10/29

Erfelijkheid van tweelingzwangerschappen en verschillende types tweelingen

“Komen tweelingen veel voor in jullie familie?” Dit is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen – zowel van vrienden als onbekenden – sinds het moment dat wij wisten dat we in verwachting waren van een tweeling. Wat volgt is meestal een korte uitleg van mij over waarom het eigenlijk niet uit maakt of er tweelingen in onze familie voorkomen of niet, omdat identieke tweelingen (zoals onze meiden) nooit erfelijk zijn. Mensen vragen dan vaak niet verder, maar meestal kan ik aan de blik op hun gezicht zien dat ze het óf niet helemaal begrijpen, óf niet (willen) geloven. Dus ik neem hier even een moment om een kleine uitleg te geven over de erfelijkheid van tweelingen en de verschillen tussen identieke (eeneiige) en niet-identieke (twee-eiige) tweelingen.

2014/10/25

Waarom “GiraZonneFlower”?

Ja, waarom deze blognaam? En wat betekent het eigenlijk? Laat ik daar eens mee beginnen, want dat is het makkelijkste gedeelte. “Gira” komt van “girasol” (zonnebloem in het Spaans), “Zonne” van zonnebloem, en “Flower” betekent bloem maar komt in dit geval van “Sunflower” (zonnebloem in het Engels). Dus één mooie bloem verwoord in een mengsel van de drie belangrijke talen in mijn leven. De drie talen waarin ik ook dit blog zal schrijven. Je zult je vast afvragen: waarom schrijven in meerdere talen, is dat niet veel te veel werk? Misschien wel, en de tijd zal het leren. In een ideale wereld zou ik dit doen om een veel breder publiek te kunnen bereiken. Denk je eens in hoeveel mensen in de wereld Engels spreken als hun eerste (of tweede) taal. En Spaans. En… nou ja, Nederlands misschien niet zoveel, maar het zijn toch aardig wat mogelijke lezers op dat hele kleine stukje aarde wat ik nog steeds thuis noem ondanks dat ik er al bijna 10 jaar niet meer woon. Maar zelfs als het aantal lezers klein zou blijven. Bijvoorbeeld, mijn moeder, een paar goede vrienden en dat was het. Dan nog is de kans groot dat mijn blog in minstens twee en misschien wel alle drie talen gelezen zou worden. Dus ja, zeker het proberen waard.

2014/10/23

Welkom op mijn blog GiraZonneFlower!

Dit is mijn eerste van hopelijk vele berichten op dit blog en voordat ik een diepe duik neem in de wereld van het bloggen en ik de vele ideeën in m´n hoofd begin te ontwikkelen, wil ik eerst even een moment nemen om je te bedanken voor je bezoek aan mijn blog en het lezen van dit bericht – hopelijk kan ik je er van overtuigen om met me mee te gaan op deze nieuwe reis en hier te blijven komen, lezen en – waarom niet – af en toe eens een reactie te plaatsen. Ik zou het erg fijn vinden om je reacties te ontvangen, evenals ideeën voor nieuwe berichten of je eigen ervaringen die je graag zou willen delen!